Stichting Schildersgroep Maastricht

 

INFORMATIE
Op zaterdagochtend maakt "Stichting Schildersgroep Maastricht" gebruik van het grote lokaal in de school aan de Past. Kribsweg nr.14 te Sint-Pieter , Maastricht .

Leden van de Schildersgroep Maastricht kunnen tijdens de bijeenkomst op zaterdagochtend gratis parkeren op het achtergelegen terrein van de school.


Een 9-tal leden schildert daar van 9.30 u tot ongeveer 12.30u. Het is een hechte groep schilders, die al tientallen jaren wekelijks bij elkaar komt om te schilderen en elkaars werk te bespreken.
De leden schilderen allemaal zelfstandig, er is geen docent bij aanwezig.

Er wordt veel geschilderd met olieverf en acrylverf en enkele leden hebben zich gespecialiseerd in het aquarelleren en het tekenen met pastelkrijt.

De te schilderen onderwerpen variëren. Het kunnen landschappen zijn, pittoreske vakantieplekjes, bloemen, stillevens en opgezette vogels. Kortom, iedereen is vrij in het kiezen van zijn of haar onderwerp.


Er wordt het hele jaar door geschilderd, met uitzondering van een “vrije” zaterdagochtend tussen Kerst en Nieuwjaar en tijdens 4 vakantieweken , meestal in juli/augustus.


Ieder lid heeft de beschikking over alle nodige materialen: zoals ezels, tafels, stoelen, servies en een volledig ingerichte opslagruimte . De leden zorgen zelf voor hun eigen teken -en schildermaterialen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb